top of page

Vad är PhysioScale?

Postural

Postural Terapi skapades av Pete Egoscue i USA på 70-talet. Idag finns många stora kliniker runt om i världen. Pete hade själv otroligt bra resultat med sina klienter och hjälpte bland annat Jack Nicklaus, en av världens bästa golfare genom tiderna, till en US Open titel. Metoden bygger på att skapa raka linjer genom kroppen och aktivera de djupa hållningsmusklerna via träningsövningar och positionering. Utbildningen av nya klienter var dock bristande och i början på 2000-talet tog Markus Greus och Andy Buser konceptet vidare med ett mer strukturerat behandlingsflöde och utbildningsmodell. Nu tar Mattias Hallström och Rasmus Svärd konceptet till nästa nivå, då vi med hjälp av en avancerad algoritm skapat ett online-program som hjälper nyutbildade Postural Tränare och PhysioScale-Coacher att kvalitetssäkra sina träningsprogram. Det betyder att det går att snabbt komma igång och arbeta med hög kvalité med sina klienter. 

 

PhysioScale är ett effektivt instrument (online-programvara) för att screena klienter och få fram ett anpassat träningsprogram utifrån deras funktionella behov. Konceptet är skapat Leg. Fysioterapeuter Mattias Hallström och Rasmus Svärd och bygger på kunskaper ur fysioterapin, egoscue-metoden, neurofysiologi och Postural terapin (på senare tid kallat optimum-metoden).

 

PhysioScale är ett verktyg för att utvärdera den grundläggande funktionen i kroppen. Screeningen består av 6 funktionstester där resultatet registreras i och en algoritm räknar ut vilka övningar som klienten är i behov av att genomföra för att korrigera sina obalanser.

 

Övningarna syftar till att skapa en funktionell förbättring. PhysioScale är resultatet av viljan att göra något komplext enkelt med bibehållen kvalitet. De 6 funktionstesterna är framtagna för att kunna genomföra en bra kroppsfunktions-screening, där eventuella brister synas. Vid godkänt resultat på alla tester är klienten i bra skick för att genomföra olika former av träning utan för stor skaderisk, såsom löpning, crossfit och olika idrotter.

20191105_110142.jpg
bottom of page